Workshop Bloemen in Brunssum

Gepubliceerd op 25 mei 2021 om 16:49

Op zaterdag 28 november heeft Eline op uitnodiging van Joyce een workshop Bloemen schilderen gegeven. 

 

 

Er waren drie cursisten gekomen naar Brunssum, waar Joyce haar atelier is gevestigd. Het het kleine groepje waren bekende van elkaar en dat gaf veel ruimte voor veel Limburgse gezelligheid. 

Het atelier van Joyce ligt midden in de winkelstaat en werd druk bezocht door voorbijgangers en spontane bezoekers die allerlei lekkere traktaties mee brachten en een praatje kwamen maken of even kwamen kijken naar de vorderingen. Dit natuurlijk met gepaste afstand van elkaar i.v.m. de corona regels. De workshop is dan ook naar volle tevredenheid en Coronaproof verlopen. 

 

Na een korte introductie en uitleg begon iedereen met groot enthousiasme aan het oefenen van de streektechnieken en de mogelijkheden van het schilderen met olieverf te ontdekken. Ook de compositie en de keuze van de achtergrond, kwamen ter sprake en daar kan Eline ook veel over vertellen. Joyce verzorgde de koffie, thee en aangename hapjes die ook meegenomen werden door de bezoekers. 

 

Na de lunch begonnen de cursisten aan de bloemen en dat was voor sommige toch iets lastiger dan de TV schilders doen geloven. Ook bij deze vorm van schilderen is het nodig om veel te oefenen, maar met de tips van Eline werd er toch een goede basis gelegd voor alle cursisten. De mogelijkheden van het schilderen met olieverf en de snelle technieken van Gary Jenkins waren een groot succes voor iedereen. 

De resultaten zijn dan ook prachtig en inspirerend. Op naar een volgende workshop in Brunssum. Heeft u ook interesse in deelname van een workshop in Soest of Brunssum, stuurt u dan een mailtje naar Eline,  eline.ulaen@gmail.nl  

Reactie plaatsen

Reacties

Joyce Weyers
3 jaar geleden

Hallo Eline, Wat een leuke terugblik op een super leuke dag. Ik ben verhuisd. Niet veel verder; zelfde straat maar dan aan de overkant. Ik hoop je weer snel te kunnen uitnodigen voor een workshop in mijn nieuwe atelier. Heel veel groetjes, Joyce