Verslag workshop portret 30 oktober 2021 Ombers & Okers Soest

Voor de workshop Portret waren we bij Ombers & Okers in Soest. Een mooi atelier met goed licht met daarnaast een ruimte voor het gebruiken van de lunch. Bij Ombers & Okers worden schildermaterialen verkocht. Altijd handig als je iets van de schildermaterialen vergeten bent.

Na een korte kennismaking, koffie en thee begon de workshop met het opzetten van het portret. Iedereen had onder begeleiding van Eline (via email) zijn voorwerk gedaan en kwam met goeie foto’s voor het te schilderen portret. Er werd niet alleen met voortekeningen, maar ook recht uit de hand gewerkt. 

Het schilderij werd stap voor stap aan de hand van aanwijzingen van Eline opgebouwd. Het was voor sommige even zoeken naar de juiste techniek maar al snel zag je de vormen van het gezicht op het doek verschijnen. De koffie, thee en andere versnaperingen werden weer goed verzorgd door Hilbert. 

Rond 13.00 uur was het tijd voor de lunch.  Aan tafel werd er gezellig gekletst en daarna was het weer tijd om verder te gaan. Sommige maakte nog even een korte wandeling, maar  anderen konden niet wachten om door te gaan met het schilderen. 

In de middag werd veel aandacht besteed aan de verdere opbouw van het schilderij en de details. De stap voor stap uitleg was voor iedereen weer een goede basis om een mooi portret te maken.

Tegen 5 uur was bijna iedereen aan het afronden en kon iedereen met een mooi portret naar huis. Enkele resultaten zie je hieronder afgebeeld. Meer informatie over workshops van Eline, klik hier

Dank aan de deelnemers voor hun aanwezigheid en tot een volgende workshop!

Groetjes van Hilbert.