Verslag workshop bloemen schilderen 16 oktober 2021 Artishock Soest 

De bovenzaal van het Artishock in Soest was de locatie voor de workshop bloemen.  De ezels waren ruim opgezet dit ook in verband met de corona maatregelen. Iedereen nam ook tijdens de workshop voldoende afstand en de workshop kon daardoor veilig verlopen.  

Na de kennismaking en de koffie en de thee begon iedereen met het bepalen welke bloemen en welke compositie ze zouden gaan schilderen. 

Sommigen werkten met behulp van een voortekeningen, maar er werd ook recht uit de hand gewerkt.  Bij de bloemen workshops beginnen we altijd met het oefenen van de streektechnieken en dat doen we op een apart doek. Een goed overzicht van het oefenen op de streektechnieken is het oefendoek van ……( de foto rechts)

Het bloemenschilderij werd stap voor stap aan de hand van aanwijzingen van Eline opgebouwd. Eerst de achtergrond en dan steeds meer details, daarbij is de compositie en de samenstelling van de kleuren van belang. Het was voor sommige even zoeken naar de juiste streektechnieken maar al snel zag je de bloemen op het doek verschijnen. De koffie, thee en andere versnaperingen waren zoals altijd nu  ook weer goed verzorgd door Hilbert.  

Rond 13.00 uur was het tijd voor de lunch. Iedereen had zijn eigen lunch mee genomen en wij verzorgde de koffie, thee en andere drankjes en niet te vergeten het verse fruit. Aan tafel in de ontvangstruimte van het Artishock werd er gezellig gekletst en daarna was het weer tijd om verder te gaan.

In de middag werd veel aandacht besteed aan de bloemen, takjes en blaadjes en aan de nodige details. De streektechnieken vergen eel oefening, maar met de 'tips en tricks' van Eline kun je thuis ook veel oefenen, kijk ook naar de filmpjes op YouTube van Eline.

Tegen de klok van 5 uur was iedereen klaar en gingen we met een mooi schilderij naar huis. Wilt u zelf ook een workshop mee doen, voor meer informatie over de workshops van Eline, klik hier 

Voor de cursisten, bedankt voor jullie komst en tot de volgende keer.

Groetjes van Hilbert.