Persbericht

Wethouder en kinderburgemeester ontvangen kinderboek van Amstelveense schrijfster Penders
Amstelveen, 22 april 2024 – Aanstaande vrijdag 26 april komt een nieuw kinderboek uit van de Amstelveense schrijfster Monica Penders getiteld ‘Vind ik stom’. De eerste twee exemplaren worden om 13.00 uur aangeboden aan wethouder Frank Berkhout en kinderburgemeester
Milanka bij boekhandel Venstra op het Stadshart.
Het grootste deel van de opbrengst gaat naar goede doelen als Jantje Beton dat buitenspeelprojecten voor kinderen creëert.
Alledaagse zaken, maar niet voor elk kind
Schrijfster Monica wil dat er met de opbrengst van haar boek iets goeds gebeurt. “Steeds meer kinderen hebben geen zwemdiploma omdat zwemles voor hun ouders te duur is. Een deel van de opbrengst wordt daarvoor gereserveerd.

Ook buitenspelen is van groot belang en gebeurt volgens Jantje Beton steeds minder. Daarom gaat een deel van de opbrengst daarnaartoe.” Monica heeft haar boek in eigen beheer laten drukken. Daarnaast steunen een aantal ondernemers haar project.


‘Vind ik stom’
Het kinderboek, inmiddels Monica’s elfde, gaat over de zevenjarige Thomas. Hij is de jongste in een gezin met vier kinderen. Zijn broers en zusje laten hem een beetje links liggen omdat hij de benjamin is. Op school kan hij niet goed meekomen; hij heeft in de klas geen vriendjes en wordt gepest.
Toch zijn er ook bijzondere dingen Thomas’ leven. Op vrijdag gaat hij met zijn moeder naar de markt en mag hij ‘s avonds helpen met koken. Thomas’ grootste plezier is zwemmen. En daar is hij behoorlijk goed in. Het is dan ook op dat gebied dat hij uiteindelijk de aandacht van iedereen op zich weet te vestigen.


Blij met alle hulp
Met het eindresultaat is Monica heel blij. “Door de mooie tekeningen van Eline Ulaen is het precies geworden zoals ik het voor ogen had. Fijn ook dat de presentatie kan bij boekhandel Venstra. Verder ben ik heel blij dat de kinderburgemeester en Frank Berkhout, als wethouder onderwijs en jeugd, het in ontvangst willen nemen. ”


‘Vind ik stom’ is onder andere verkrijgbaar bij boekhandel Venstra voor €12,00.

Het boek is voor te lezen aan kinderen vanaf zes jaar, en zelf te lezen vanaf acht jaar. Noot voor redactie, niet voor publicatie
Over schrijfster en boek Monica Penders is naast schrijfster als journaliste werkzaam geweest voor radio en televisie, onder meer samen met Jos Brink. Met hem schreef zij ook twee kinderboeken. Samen met haar man Wim schreef zij reportages over het leven in Frankrijk (waar zij 50 jaar lang een deel van het jaar woonden)
voor verschillende magazines.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Monica Penders
wim-monica@kpnmail.n