Jenkins Style

De Jenkins stijl vind ik de beste techniek om bloemen en rozen te schilderen met olieverf in 1 laag.  Omdat ik veel van bloemen schilderen hou, heb ik mij gespecialiseerd in de stijl van Gary en Kathwren Jenkins.  Misschien ken je Gary wel van de televisie. Hij had vroeger bij dezelfde TV-zender als Bob Ross een programma over schilderen. Bob Ross gaf les in de landschappen en Gary onderwees het bloem schilderen. De serie van Gary is nog niet zo lang geleden bij TV MAX uitgezonden.

Ik had gedacht dat bloemen schilderen niet zo moeilijk is. Want het ziet er zo gemakkelijk uit op televisie. Maar ondanks dat ik al jarenlang ervaring had als professioneel tekenaar en al behoorlijk goed portretten kon schilderen, viel mij dat zwaar tegen! Ik raakte erdoor geïntrigeerd. Hoe kon iets dat er zo makkelijk uitzag, in werkelijkheid zo moeilijk zijn?

Ik besloot  er net zo lang mee bezig te zijn als nodig was om de techniek onder de knie te krijgen. Na 2 jaar oefenen ben ik  (in 2015) naar Arizona geweest om van Gary en Kathwren zelf les te krijgen. Het was een heel bijzondere ervaring en ik heb ontzettend veel van hen geleerd.

Sindsdien mag ik zelf les geven in de Jenkins stijl. Je kunt bij mij stap voor stap leren hoe het bloemen schilderen in zijn werk gaat. Je hoeft dan niet zo lang in je eentje te ploeteren, als ik gedaan heb. Een goede opbouw van het schilderij en de juiste streektechniek zijn het geheim. Oefenen is natuurlijk de belangrijkste sleutel. Is het je thuis nog niet gelukt? Doe dan eens mee met een workshop. Dan kan ik je vast snel verder helpen.

Hartelijke groeten en veel schilderplezier!

Eline Ulaen.